top of page
Caută

Adevărul despre CALCIUL DIN LAPTE

Actualizată în: 21 feb. 2019

Daca laptele are atat de mult calciu si este atat de benefic pentru oasele noastre, de ce incidenta osteoporozei este cea mai frecventa... fix in tarile in care consumul de lapte si lactate este cel mai ridicat?!

In proportie de peste 90%, HARTA INCIDENTEI OSTEOPOROZEI se suprapune PERFECT cu cea a CONSUMULUI MARE DE LAPTE, dupa cum se poate vedea prin compararea celor doua harti.



Prezentarea Noua Paradigmă Alimentară îti explică de ce laptele este un aliment care nu doar că nu aduce calciul în organism, ci este principalul factor care demineralizează sistemul osos, extrăgând calciul din corp!


Mai jos vă redau o postare excelentă a unui prieten, care a pus cu adevarat punctul pe i in această problemă:


10 motive pentru care nu mai beau lapte: _____________________________ 1. Pentru că laptele este doar pentru sugari. Omul e singura ființă care bea laptele altui mamifer și, în plus, face acest lucru intreaga viata! Intr-un mediu natural, firesc și nepervertit din exterior, toate mamiferele beau doar lapte matern și doar până la înțărcare. Este de-a dreptul nefiresc ca oameni maturi, în toată firea, să bea lăptic ca bebelușii. Pentru ca să fie digerată cazeina din lapte, este nevoie ca organismul să producă o enzimă care se numește labferment - vezi poza manualului de clasa a XI-a...!.

Aceasta însă dispare aproape complet după primii ani de viață a copilului. De aceea, laptele este greu digerabil și, deci, total nepotrivit consumului de către oamenii adulți.


2. Pentru că laptele este cancerigen. Studiul China, condus de dr. T. Colin Campbell, cel mai mare studiu de nutriție realizat vreodată în lume, a concluzionat că principala proteină din lapte, cazeina, este răspunzătoare de apariția și dezvoltarea cancerului. În cadrul experimentelor care au durat mai mulți ani, au fost folosiți șobolani, hrăniți cu proteină animală în proporții diferite: 5% pentru un lot și 20% pentru altul. Rezultatul a fost următorul: cei hrăniți cu 5% proteină animală s-au bucurat de sanatate de fier, cu toate ca au fost expusi la aflatoxina (o substanta puternic cancerigena gasita in arahidele rancezite), iar cei hrăniți cu 20% proteină animală s-au îmbolnăvit toti de cancer. Dacă modul de hrănire era inversat între cele două loturi experimentale, atunci cei bolnavi se vindecau, iar cei sănătoși se îmbolnăveau. Mai departe, a fost studiat felul în care se hrăneau oamenii. Concluzia a fost că rata de îmbolnăvire de cancer este direct proporțională cu cantitatea de proteină animală din alimentație. Alte studii au ajuns la aceeași concluzie. Un studiu realizat de specialiștii de la Harvard a ajuns la concluzia că laptele este cancerigen, în special din cauza estrogenului, hormon pe care acesta îl conține într-o cantitate foarte mare. Studiul a comparat rata cancerului și modul de alimentație din 42 de țări ale lumii. Concluzia a fost că în țările unde se consumă mai multe lactate rata cancerului este mai mare. De asemenea, un alt studiu, realizat tot de oamenii de știință de la Harvard, a ajuns la concluzia că există o legătură directă între cancerul ovarian și consumul de lapte, iar alte studii similare demonstrează legătura între lapte și alte forme de cancer (de prostată, de sân).


3. Pentru că laptele scoate calciul din oase. Da, ați citit bine! Mult lăudatul lapte, fără de care nu putem, chipurile, să trăim, datorită minunatului calciu pe care îl conține, ne extrage, în realitate, calciul pe care îl avem în oase. Pare greu de crezut, nu-i așa? Este insa incontestabil. Laptele, fiind proteină animală, stimuleaza in mod nefiresc o supraproductie de acid clorhidric in stomac, lucru total nepotrivit organismului uman, care are nevoie ca alimentele să determine o productie normala de secretii pentru a funcționa normal și a fi sănătos. Pentru a combate efectele negative ale acidității provocate de lapte (scaderea pH-ului din intreg organismul, stare numita acidoza) și a se reechilibra, organismul folosește singura sursa alcalina la indemana, si anume... calciul existent în oase. Iată ce simplu e! Toată povestea asta halucinantă cu calciul pe care ni l-ar da nouă laptele este doar un mit, o minciună cinică fabricată de producătorii de lapte din întreaga lume. Nu trebuie însă să ne panicăm. Desigur că avem nevoie de calciu și, din fericire, există multe surse, altele în afara laptelui, care să ni-l ofere. Susanul, spre exemplu, conține de 4 ori mai mult calciu decât laptele. Și, în plus, acesta, spre deosebire de cel din lapte, este asimilabil în totalitate de către organism. Alte surse bogate în calciu sunt: nucile, migdalele, semintele, spanacul, brocoli, varza, năutul, soia, fructele, cerealele, quinoa, algele și multe altele.


4. Pentru că laptele provoacă alte nenumărate boli: afecțiuni ale stomacului și colonului, inflamații și dureri ale articulațiilor, febra musculara, artrită, acnee, anemie, alergii, obezitate, boli cardio-vasculare, diabet, afecțiuni ale pielii și chiar pare a fi la originea bolilor autoimune cele mai temute (scleroza in placi, boala hipotiroidiana sau diabetul de tip I).


5. Pentru că laptele (in special cel de ferma mare) conține hormoni, dioxină, analgezice, antibiotice, colesterol și o cantitate mare de grăsimi saturate.


6. Pentru că laptele provoacă dependență. Laptele (prin componenta cazeina) are un efect similar morfinei, creând o dependență foarte puternică. Poate că pare greu de crezut, dar gândiți-vă că foarte mulți oameni declară că nu ar putea renunța la brânză pentru nimic în lume. Acest aspect este pe deplin explicabil în timpul alăptării, dar devine o mare problemă, cu efecte negative evidente, pentru oamenii înțărcați.


7. Pentru că laptele conține puroi provenit din ugerele vacilor. În sistemul industrial, vacile sunt mulse cu niște aparate metalice, care rănesc și infectează ugerele. Astfel, în lapte ajunge o bună cantitate de puroi. E adevărat că acesta este pasteurizat, dar, totuși, tot puroi rămâne. Dezinfectarea lui nu mă consolează deloc...


8. Pentru că laptele de pe piață nici măcar nu este lapte. O mare parte din laptele din comerț este falsificat. El conține apă, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, lapte praf, făină de grâu, sare, făină de oase...


9. Pentru că laptele este rezultatul uneia dintre cele mai crude și inumane forme de exploatare a animalelor. Nu am pretenția să mă credeți pe cuvânt. La o simplă căutare pe internet vă veți convinge singuri.


10. Pentru că există alternative mult mai bune, mai firești și mai sănătoase. Laptele vegetal (de migdale, de soia, de cocos, de susan, de orez sau de cânepă) este foarte sănătos, hrănitor și chiar mai bun la gust. În plus, din caju sau din nuci braziliene se poate face o brânză extraordinară.


(adaptat dupa sursa: nickteodorescu.ro)

2.399 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page