top of page
Caută

Cum SĂ NU FACI NICIODATĂ infarct sau atac vascular-cerebral


________________________

CLARIFICARE: Majoritatea covârșitoare a infarcturilor miocardice sau atacurilor vascular-cerebrale (99%) sunt rezultatul acumulării unui strat gros și rigid de aterom pe interiorul tuturor arterelor, venelor și vaselor capilare din organism. Cu toate acestea, în anumite condiții excepționale, asemenea evenimente se pot produce și din alte cauze. Acestea pot fi șocuri mecanice externe (o lovitură puternică în piept, sau lovirea violentă a capului). De asemenea, infarctul sau atacul cerebral se pot produce și din cauze congenitale (hipercolesterolemia familială, care afectează însă mai puțin de 0,5% din omenire, sau anumite malformații nedetectate la timp ale inimii), sau prin presarea unei porțiuni din creier de către o tumoare intracraniană. De reținut însă că acestea constituie excepțiile, metoda de prevenire expusă aici referindu-se doar la cazurile obișnuite.

________________________


SECRETUL constă în înțelegerea a trei adevăruri și două concluzii:


1. Infarctul miocardic și atacul vascular-cerebral sunt determinate direct de ateroscleroză.

Ateroscleroza constă în acumularea de colesterol în interiorul vaselor de sânge. În timp, stratul de colesterol (în combinație cu calciu) întărește și îngustează arterele.


2. Acumularea de colesterol în artere se produce doar dacă nivelul de colesterol din sânge depășește cantitatea produsă de ficat pentru așa-numitul “uz intern”.


CRASH-COURSE despre circuitul colesterolului în corp

(doar pentru curioși):


Corpul omenesc are nevoie de colesterol pentru construcția celulară (50% din peretele oricărei celule fiind făcut din colesterol) și pentru producția hormonală, însă acest necesar este produs integral și fără dificultate de ficat. Ca idee, din ficat el este ulterior transportat de niște proteine specifice înspre locurile unde este nevoie de el (LDL – lipoproteine de densitate mică), sau – cel rezultat din hormonii care și-au făcut treaba sau din celulele înlocuite cu altele noi – înapoi spre ficat. Drumul invers e asigurat de alt tip de proteine (HDL – lipoproteine de densitate ridicată).

3. Cu foarte mici excepții (mai exact în cazurile de hipercolesterolemie familială, care însă afectează doar 0,4% din omenire) ficatul nu produce niciodată mai mult colesterol decât are nevoie organismul pentru construcția celulară, sau pentru funcționarea hormonilor. În consecință, colesterolul produs de ficat este utilizat 100%, nemairămânând ce să se depună din acesta pe interiorul arterelor.


CONCLUZIA NR 1: Colesterolul se depune pe interiorul arterelor doar dacă vine din altă sursă decât cel produs de ficat.


ÎNTREBARE: Prin ce mod poate intra colesterol în organism?

RĂSPUNS: Singurul mod în care colesterolul poate intra în organismul nostru este PRIN MÂNCARE.


ÎNTREBARE: Care sunt alimentele care conțin colesterol?

RĂSPUNS: Singurele 3 alimente de pe planeta noastră care conțin colesterol sunt LAPTELE, OUL și CARNEA



CONCLUZIA NR 2: Din cele expuse mai sus, rezultă că eliminarea din dietă a alimentelor ce conțin colesterol ar trebui să ne protejeze pe viață de colesterol în exces în sânge, asta împiedicând formarea depunerilor pe artere, principala cauză a infarctului miocardic și a atacului vascular-cerebral.


AȘADAR, secretul este acum dezvăluit:


Eliminarea din dietă a laptelui, ouălor și a cărnii (implicit a produselor care conțin sau sunt derivate din acestea) vă garantează că veți fi protejați pe întreaga durată a vieții de infarct miocardic sau atac vascular-cerebral.


Eliminarea acestor trei alimente se poate face și fără consiliere, însă pentru a reașeza dieta personală pe baze corecte și bine echilibrate e recomandată o discuție individuală, pentru adaptarea corectă a alimentației la factorii personali: vârsta, precondiții de sănătate (dacă e cazul), obiceiuri alimentare existente și alte elemente personale.

168 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page